Blog
spela  

Praznično prazna Ljubljana

Prazniki in lepo vreme so verjetno razlog, da so Ljubljančani pobegnili iz prestolnice, vsaj tako zgleda na ulicah našega glavnega mesta.
Včeraj na zadnji dan aprila sem se malce dlje časa zadržala v centru Ljubljane in presenečena ugotavljam, da je na ulici in predvsem v lokalih precej manj ljudi, kot sem pričakovala. Te, ki so, so pa večinoma turisti! Je pa tudi res, da glede na cene, ki jih ponujajo lokali v ožjem centru in ob Ljubljanici verjetno niso za vsak žep in je tudi to eden od razlogov.
Kakor koli, Ljubljana je lepa še posebej sedaj, ko je vse zeleno, ne glede na to ali so ljudje ali jih ni.
Danes sem se ponovno podala v mesto na sladoled in čez Mesarski most nazaj. Glede na to, da sem imela tudi tokrat seboj fotoaparat sem na mostu naredila nekaj posnetkov ključavnic. Preko Prešernovega trga, Tromostovja, do Čevljarskega mostu na Cankarjevem nabrežju, kjer je zanimiv prizor, ko nekaj metrov nad tlemi visijo odsluženi čevlji … ko pa smo že pri čevljih, pa še ena fotografija iz včerajšnjega dne, ko smo odvrgli čevlje … Nadaljevala sva preko Novega trga do Trnovskega pristana, kjer lahko srečaš vse več domačinov in čedalje več turistov, ki  pridejo na sprehod, počitek, sprostitev ali poiskati svoj mir ob Ljubljanico. Vse večje število ljudi na tem območju, je vsekakor povezano z lepo ureditvijo in povezavo z nasprotnim bregom Ljubljanice z novim mostom …
Za konec pa še ena nočna fotografija iz tribune desno od Mesarskega mostu na Petkovškovem nabrežju, če gledaš proti tržnici.

Leave A Comment