Blog Filipini 2019 Popotna fotografija Potovanja Travel with kids
spela  

Port Barton – izlet z motorjem

Tretji dan v Port Bartonu si bomo prav gotovo zapolnili, saj smo si izbrali “Land tour” kot imenujeta izlet z motorjem Lovely & Franz iz agencije El Dorado Experience.

Izlet po makedamski poti, ki je prevozna le z motornimi kolesi, preko tropskega gozda v San Vicente oz. na razgledno točko nad najdaljšo belo neokrnjeno peščeno plažo na Filipinih, Long Beach po kateri smo se tudi zapeljali, lahko rečem, da je eden boljših izletov, ki smo jih izbrali na Filipinih.

Za Urija je bil to eden od učnih preizkusov, saj je prvič vozil 125 ccm motor in to na trenutke skoraj do kolen v blatu. 🙂

Kmalu, ko smo se odpravili, nas je prvič pošteno namočilo, a sva bili z Lio povsem na varnem in suhem, po zahvali anoraka in pončota za enkratno uporabo pod katerega sva se obe skrili. 🙂

Prvo postojanko smo naredili pri slapu Papawyan, kjer se je vreme izboljšalo in posijalo je sonce, zato smo nadaljevali našo pot, ki je bila v tistem trenutku že pod vprašajem. Kmalu smo na poti prišli do prvih blatnih ovir, ki smo jih zmogli brez večjih težav in po nekaj desetih kilometrih po komaj prevozni poti, se je pri prečenju novega hriba ponovno ulilo, a ne za dolgo.

Po dobrih 3-h urah vožnje smo prispeli do vasice San Vicente, kjer smo vsi blatni najprej zaprosili za tekočo vodo, da se umijemo preden smo sedli za mizo in si privoščili kosilo. Lia je med potjo malce zadremala, a ne za dogo, ker je bila cesta neizprosna in smo morali bit vsi na preži. Vožnja je potekala skozi neokrnjeno naravo, tropski gozd, male vasice, kjer niso ravno vajeni turistov in kjer ni traktorjev, ampak vodni bivoli ter radovedni otroci.

Kmalu smo zapeljali na 14,7 km dolgo belo peščeno plažo z imenom Long beach in se kar nekaj minut vozili po njej, saj je skoraj neokrnjena in neobljudena plaža s kokosovimi palmami. Samo vprašanje časa je, kdaj bodo naredili cesto do te plaže in jo tako naredili dostopnejšo turistom, ki jih sedaj lahko preštejemo na prste ene, morda v lepem vremenu dveh rok.

Naša pot pa se tu ni končala, saj smo se povzpeli še na klif ali razgledno točko nad plažo Long beach, kjer je veličasten pogled na to res dolgo plažo v objemu kokosovih palm… Narava tukaj je res noro lepa, na trenutke je celo kičasto lepo in kar nisem se morala nagledati te leposte, še dobro da nas je že preganjala ura. Na to za nas končno razgledno točko smo prišli okoli 14.h popoldan, sledila pa je še pot domov cca 4h.

Po poti nazaj smo imeli malce več sreče z vremenom, saj ni več deževalo tudi na prečenju vseh najvišjih predelov poti. Prijetno utrujeni smo se nazaj do El Dorada v Port Bartonu vrnili tik pred nočjo in si privoščili eno pivce, kasneje pa je sledila večerja v krogu novih prijateljev Lovely & Franza, saj so imeli družinsko praznovanje rojstnega dne in nadaljevanje večera v smislu Halloween party-ja, saj smo bili 31.10.2019.

Za lažjo predstavo si poglejte nov VLOG post #29 – Travel With Kids.

Ker pa slike povedo še nekaj več kot gibljive slike so tu spodaj še fotografije iz poti. 🙂

INFO:
Cena celodnevnega izleta z motorjem (Port Barton – Long beach –San Vincente – razgledna točka nad Long beach) vse za 1500 ₱/osebo, Lia je imela brezplačno – El Dorado Experience.

Foto by Spela Bokal, vlog by Travel With Kids

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes