Blog Florida 2012-13 Potovanja
spela  

Polna luna in Happy Holy

Lansko leto ta čas sem se potikala po Indiji, ki je popolnoma drugo nasprotje kot ga imam sedaj tu. Nekako bi se sama lahko preslikala tja in ponovno prepotovala kak del te tako zanimive in pisane dežele sveta. Kako Indijo predstaviti tukajšnim običajnim prebivalcem Miamia, ki so navajeni na nek osnovni standard, ki je dol seveda precej nižji je pa malce težje.

Zakaj ravno Indija in zakaj ravno sedaj? Odgovor je popolnoma preprost in je podan v naslovu članka. Jutri oz na azijski strani danes proslavljamo-jo prvo polno luno, ki prinaša pomlad in toplejše dneve, … to pa je tudi obdobje, kjer v Indiji proslavljajo Happy Holy, praznik barv, veselja, plesa in zabave. Vsekakor to resnično drži in prav želim si ponovno obiskati to pisano deželo, ravno v tem obdobju. Barvni prah je vse povsod in ne mogoče se je sprehoditi preko katerega koli Indijskega mesta, ne da bi vas vsaj malce obmetali z barvnim prahom in tako nekako krstili ter zaželeli srečo, ki jo marsi kdaj resnično potrebuješ … Fotografije objavljene spodaj so bile posnete lani v malem mestecu Vrindavan približno 150 km oddaljen od Delhija znanem tudi kot rojstnem karju Hare Krishna!

Pa da ne pozabim, Happy Holy vsem ….

Za začetek Holy na v znamenju plesa Krišne in Rade ter obilico cvetnih lističev. Zadaj lahko opazite obarvane obraze domačinov,…

Sledijo fotografije obarvanih in radovienih domačinov …