Blog Šport
spela  

Plezalni center Bricalp

Plezalni center Bricalp, poznan tudi kot plezalni center Sveti duh velja za enega najsodobnejših in največjih plezalnih centrov pri nas. Ideja za izgradnjo centra je v ustanovitelju in lastniku Mitji Kovačiču – Bricotu žarela kar nekaj let, saj je bil postopek od ideje do gradbenega projekta precej dolg. Tako je z gradnjo začel aprila 2008, v sezoni 2009 pa spravil pod streho že prve tečaje športnega plezanja in alpinistične tečaje.

Plezalni center je zgrajen v dveh delih, pri katerem velja, da je predvsem manjši namenjen ogrevanju in otroškim skupinam, večji pa se bohoti z visokimi stenami višine cca 12m in nižjemu delu, ki je bolj namenjen boldarjem. Center nenehno dopolnjujejo z novimi smermi, oprinki različnih proizvajalcev in raznimi dodatki, ki so kakor koli povezani s plezanjem.

Poleg plezalnega centra pa velja omeniti tudi GORNIŠKO ŠPORTNO DRUŠTVO BRICALP (GŠD BRICALP), ki združuje vse tiste, ki se ljubiteljsko ali strokovno udejstvujejo na področju gorništva, alpinizma, plezanja, pohodništva, športnega plezanja na umetni steni ter v ostalih športnih dejavnostih za otroke in mladino.

To pa pomeni, da nam Mitja Kovačič s svojim centru nudi mnogo več kot samo športno plezanje na umetni steni, saj je znan predvsem kot odličen gorski vodnik, reševalec, alpinist, učitelj,… tako ga lahko najamete tudi kot vodnika na raznih trekingih širom sveta, alpinističnih odpravah, izletih, ali zgol kot organizatorja raznih aktivnih počitnic za otroke in odrasle.

Za vse, ki vas zanima kje je plezalni center Bricalp imate spodaj zemljevid, za vse ostale, ki vas zanima še več informacij, pa si poglejte na strani http://www.bric-alpinizem.si/.

Pod zemljevidom je nekaj fotk iz samega plezalnega centra, preko naslova članka Plezališče Porto Porton pa pridete do objave, kjer smo v sklopu tečaja šli plezati v hrvaško plezališče Porte Porton.
Oglejte si Plezalni center Sveti duh na večjem zemljevidu.

Leave A Comment