Blog Kambodža 2010 Potovanja
spela  

Phnom Penh – Kambodža

Prvi vtis, ko sva prišla v prestolnico ni bil ravno navdušujoč. Povsod po mestu je čuden vonj po kanalizaciji, tuk tuki in motorčki na vaskem vogalu težijo za prevoze, hostli brez neta in še ti precej polni. Internet tukaj prvič plačujeva in sicer 1h = 2000R ali 0.5$, ni veliko sam je tu net počasen.
Zjutraj povsod po mestu nekje do 9h lahko srečaš menhe, ko hodijo po hrano in denar, tko da nama je uspelo narediti fotografij. Tega res nisem pričakovala oz. sem mislila da bo treba precej prej vstati, za fotkanje menihov na ulici.
V prejšnji objavi sem napisala, da sva si pogledala muzej S 21 in Killing fields-e do katerih sva šla kar v lastni režiji s kolesom – 15 km. Ta dan, ko sva najela kolo sva si šla pogledati še Royal palačo, ki je ob reki Mekong. Palača je sklop templov, ki pa jo še vedno uporabljajo za vladne sprejeme, sestanke,…, enega so imeli tudi na dan, ko sva bila midva tam. V tem sklopu imaju tudi precej bud razno raznih iz zlata, srebra in diamantov,… a v tem predelu slikanje ni bilo dovoljeno.

V Phnom Penh se vračava 6.2.2010, ko imava zvečer let nazaj v Bangkok, do takrat pa si bova pogledala vzhodno provinco Mondorokuri in potem direktno na obalo na sprostitev in uživanje po naporni poti.

[photoblocks id=3]

Related Posts

2 thoughts on “Phnom Penh – Kambodža

  1. nina

    Špela, res dobre fotke!! Uživejta še naprej!

    1. spela

      Hvala! Cez neki dni bodo pa fotke iz otokov, ki upam da bode se sploh dobre! Tko, da vas mal sponmiva kako je tuki lepo toplo! 🙂

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes