Blog Potovanja Venezuela 2008-09
spela  

Okvirni plan poti – Venezuela

Čez dva dni se končno pričenja nova pot … VENEZUELA! Zakaj tja, je bilo že nekaj napisanega, pa vseeno velika je za 46 slovenij, potem veste, da se je težko odločiti kam iti!

Da bo vsaj na začetku malce lažje v novi, tuji, špansko govoreči državi, se na pot odpravljava skupaj s še ennim parom. Pot začnemo v Ljubljani z avtomobilom do Munchna, kjer imamo prvi let do Madrida in po kratkem postanku nadaljujemo do glavnega mesta Caracasa. Od tu greva sigurno najprej na karibsko obalo in njene otočke, potem proti mestu Coro, ki velja za najbolje ohranjeno in obnovljeno venezuelsko kolonialno mesto ter spada pod UNESCO-vo zaščito. Od tu bova nadaljevala proti gorskemu mestecu Merida na cca 1500 mnv, kjer imajo najdalšo gondulo na svetu (12,5 km) in pripeljenajvišje na svetu na vrh Pica Espejo (4765 mnv), poleg njega je najvišji vrh Venezuele Pico Bolivar (5007 mnv). V Meridi nameravava preživeti Božočni večer in potem nadaljevati v odsrednji del države Apure, natančneje v Los Llanos, kjer bova spoznavala življenje rančarjev oz. venezuelskih kavbojev. Skupaj se bomo podali na lov Piranj, Anakonde, krokodilov,… Od tu naj bi šla naprej proti jugozahodu države, kjer se bova podala v džunglo, raziskala njeno divjino ter kulturo in običaje indijancev, ki živijo na tem področju. Mogoče si bova ogledala najvišji slap na svetu – Angelski slap (979m). Sledil bo srednje zahteven trekking v čudovitem predelu Gran Sabane na mizasto goro Roraimo (2810 mnv). Kam potem pa bo odvisno od časa.

Da si boste lažje predstavljali pripenjam zemljevid, kjer je najina predvidena pot označena z zelenimi pikami! Slovenija je le malce večja od Marcaibskega jezera, ki velja za njavečje jezero Južne Amerike.

Leave A Comment