Blog Šport
spela  

Odprto prvenstvo BASE Slovenia – Terme Ptuj

Vikend adrenalina na Ptuju, bi prav tako lahko napovedali dogodek, ki se bo odvijal  10. in 11.7.2010 pred očmi kopalcev v Termah Ptuj.

O čem govorim? Za vse, ki prvič slišite za BASE jumping, ali pa ste že slišali pa neveste kaj to je! Gre za skakanje iz stalnih, ne premikajočih objektov, kar lahko razberemo tudi iz pomena kratice: »B«uilding (stavba), »A«ntenna (antena), »S«pan (konstrukcija), »E«arth (zemlja: hrib, gora, skala). To so tipične površine, izpod katerih se svet odvija realno in »nič hudega sluteče«.

Ja, ljudje smo baje malo čudna bitja, zato nimamo dovolj da obvladamo hojo, govorjenje tujih jezikov, vožnjo s pestro paleto prevoznih sredstev, letenje z baloni, obiskovanje globin oceanov, …. ne,  želimo še več. Leteti, spustiti se iz 200m visokega mostu ali stolpnice in opazovati tlakovano cestno površino postopoma, vedno bližje, in hitreje! Pri tem pa uživati – s posebno strastjo in Adrenalinom v krvi. Občutek je nenavaden, vreden strahospoštovanja. Odločaš se: zdaj, zdaj, ne, ne, še minutko; srce pleše, razbija po bobnih, čutiš vročico, nato leden tuš. Odločiš se – padeš v globino!! Ne razmišljaš, samo padaš, neskončno dooooolgo, čeprav ti kasneje povedo, da sta bili to dve sekundi. Potegneš »napravco« za odprtje padala in pristaneš. Pod stolpnico; med Audi-i in Peogeoti. Precej podobno klasičnemu padalstvu z občutno časovno razliko prostega pada, višine prepada in narave padala. Vauuuuuu!!!! To je to BASE jump, ki bi ga težko bolj natančno vpisali.

Če je v vas zgoraj napisano pognalo kanček adrenalina, potem je naslednji vikend pravi čas, da se pripeljete v Terme Ptuj in si ogledate te pogumne fante, ki bodo svoj adrenalin letos prvič – premijerno sproščali ob slokih na Odprtem prvenstvu BASE Slovenia. Tekmovalci bodo odskočili iz 92 metrov visokega avtodvigala, ki se bo spremenilo v odskočno desko. Samo tekmovanje bo sestavljeno iz 5 serij skokov in poizkusne serije, tekmovalcji pa se bodo pomerili v prvini BASE skokov, kjer se ocenjuje pravilen odskok in natančnost pristanka. Za več informacij si oglejte spletno stran http://www.basejump.si/, kjer je napisan podrobnejši program tekmovanja.

zp8497586rq