Blog Šport
spela  

Nestea beachmaster – 2.dan

Na turnirju so bile danes odigrane tekme 2. in 3. kroga rednega dela ter vsi krogi repasaža pri ženskah, v moški konkurnci pa čakamo še na finalni tekemi repasaža. Četrtkovi poraženci so tako imeli zadnjo priložnost, da se še uvrstijo v sobotni polfinale Nestea BeachMatser-ja.

Znana prva dva polfinalista pri moških in vse polfinalistke ženskega dela

Na Nestea Beachmaster-ju, ki se preveša v sklepni del sta si pot med štiri najboljše že zagotovila  Grut/Bedrač ter Danijel in Jan Pokešnik. Prva naveza je z 2:1 (15:21, 21:19, 15:13) premagala Cestnika in Bahča, Mohorič/Ponikvar pa sta izgubila z 1:2 (17:21, 21:19, 12:15) proti bratoma Pokeršnik.

V ženski konkurenci sta se v polfinale brez poraza preko rednega dela uvrstili ekipi Fabjan E./Fabjan S. in Čehinji Klocova/Slukova, ki sta na zadnjem turnirju evropske serije zasedli 5.mesto. V odločilni tekmi sta sestri Erika in Simona z 2:0 (21:10, 21:12) brez večjih težav ugnali drugo slovensko dvojico, ki nastopa v tujini, Vodeb/Jakob. Prav tako brez izgubljenega niza (21:13, 21:13) sta kvalitetni odbojkarici na mivki s Češke slavili proti navezi Dimec/Kristan in si tako priborili vstopnico v polfinale. Preb v polfinale je preko repasaža (sistema dvojne eliminacije kljub enemu porazu na turnirju) uspel Barbara Kristan in Tjaša Dimec, ki sta z 2:0 (21:16, 21:19) izločili Avstrijko navezo Klopf/Vernier, ter Andreja Vodeb/Martina Jakob, ki sta šele v tretjem nizu z 2:1 (21:14, 17:21, 15:13) ugnali Jeleno Strel Kosmač/Tjašo Zupan.

Jutri nas torej čaka zaključni del ptujskega odbojkarskega spektakla na mivki. Na Ranci se bosta okoli 11.30 uri pričela moška finalna dvoboja repasaža, za dve prosti mesti v polfinalu pa se bodo borili Mohorič/Ponikvar in Djordjevič Kamenik/Zemljak. Slednja sta namreč iz nadaljnjega
tekmovanja gladko izločila edina tujska predstavnika v moški konkurenci, Jonssona/Magnussona s Švedske. V drugi tekmi med ekipama Šuštaršič/Ropret in Cestnik/Bahč pa bomo dobili še zadnjega polfinalista.

V ženski konkurenci bomo torej v prvem polfinalu spremljali boj med Fabjanovima in Dimčevo/Kristanovo, v drugi tekmi za vstop v finale pa se bosta »udarili« še edini tujki na turnirju, Kolocova/Slukova ter domači Vodebova/Jakobova, tako da lahko pričakujemo še surove boje za preboj v finale. Brata Pokeršnik in Grut/Bredač pa še čakata na svoje nasprotnike. Veliki ženski finale se bo pričel ob osmih zvečer, uro kasneje pa sledi še atraktivna tekma za zmagovalno dvojico v moški konkurenci, ko na Ptujskih tribunah ob Ranci pričakujemo rekordno število ljubiteljev odbojke na mivki. Po zaključnih bojih vrhunca odbojke na mivki letošnjega poletja, se bo športni »žur« s Šank Rock-i, 6 Pack Čukurjem in Elo nadaljeval še pozno v noč.

Related Posts

  • Fotke – Nestea BeachMaster-s Ptuj
    Fotke – Nestea BeachMaster-s Ptuj
  • Čehinji in brata Pokersnik slavila na PtujuČehinji in brata Pokersnik slavila na Ptuju
  • Odbojak na mivki – koledar 2011Odbojak na mivki – koledar 2011
  • Slovenke v finalu, Slovenci za 3. mestoSlovenke v finalu, Slovenci za 3. mesto

Leave A Comment