Blog Portretna fotografija
spela  

Naslovka v Vista magazinu

Minila sta že dva al pa trije meseci, ko sem kot asistentka sodelovala pri fotografiranju tele naslovke spodaj za Vista magazin. Verjetno vam je tudi znano, da to nisem delala tu v  Sloveniji, ampak je bilo to delo čez lužo. To je bil eden od številnih projektov, ki sem jih neredila v treimesečnem bivanju na Floridi (Fort Lauderdale-Miami).
Zakaj tako pozno objavljam, ko pa je revija že mesec dni zunaj? Enostavno, ker preden ne izzide ne smeš objaviti nobene fotografije, pa čeprav so bile narejene že mesec pred objavo in ker potem nimaš časa, malce pozabiš na zadeve,… Fotografiranje je sicer potekalo na privat posesti Laure Posado nekje v bližini Miamia.
Laura Posada je mama, odvetnica, soustanovitelica The Jorge Posada Foundation, zagovornica zdrave prehrane in gibanja, Tv osebnost, pisatelica in še bi lahko naštevala. Vsekakor zelo zanimiva sodobna ženska polna energije in vedno propravnjena pomagati. Tako kot pri vseh s katerimi sem delala je tudi ona zelo preprosta in zelo dostopna oseba, kot tudi njen mož Jorge Posada. Jorge Posada je znani profesionalni igralec baseballa pri New York Yankees, s katerimi je tudi 5 krat osvojil ameriško prvenstvo in bil izbran v All star ekipo. Imela sem to srečo, da sem med fotografiranjem Laure spoznala tudi njega. Oba prihajate iz Portorika, kjer sta se spoznala, zaljubila in poročila. Danes pa s svojima dvema otrokoma živita v Miamiju. Njunemu prvorojenemu otroku – sinu Jorge Luis – so pred 10 leti ob rojstvu ugotovili diagnozo Craniosynostosis (prirojena napaka, kjer je lobanja neobičajne oblike). Mali Jorge Luis je zaradi diagnoze imel številne uperacije, Laura in Jorge Posada pa sta v ta nemen leta 2000 ustanovila The Jorge Posada Foundation, kjer spodbujata ozaveščanje in izobraževanje vseh o diagnozi Craniosynostosis, zagoravljata čustveno pomoč vsem prizadetim družinam in otokom, poleg tega tudi zbirata sredstva za razne medicinske cente in izobraževalne ustanove. Diagnoza ju je povezala na drugačen način, le tega pa delita z vsemi, ki jih to zanima. Tri leta po prvem otroku se jima je rodila še hčerka Poulina (7 let).
Poleg vesega zgoraj naštetega je Laura Posada tudi pisatelica, saj je napisala dve knjigi in sicer prvo Fit Home Team, katero mi je ob koncu fotoshootinga tudi poklonila in podpisala (glej slike spodaj) in drugo knjigo The Beauty of Love: A Memoir of Miracles, Hope, and Healing, v kateri opisuje njihovo življensko zgodbo, boj z boleznijo, slavo,… Obe knjigi sta usšešnici, prav tako kot tudi Laura in  Jorge Posada.

Leave A Comment