Blog Potovanja Šrilanka 2017
spela  

Mirissa – Weligama – Koggala

Glede na to da smo si v Mirissi že vse pogledali kar smo imeli v planu smo se odpravili do bližnje plaže Weligama, ki je znana srfejem na valovih. Lahko rečem, da je glavni del plaže rezerviran za wind srf-arje, kateri se prvič postavljajo na srf, saj je res veliko ponudb šol srfanja.

Dolg peščen zaliv Weligama bay se prične praktično takoj za pristaniščem Mirissa. Mi smo se tja odpravili z lokalnim avtobusom, ki je vozili dobre pol ure, za cca 30 rupij. Peščena plaža dolga skoraj kilometer je bila raj za Lio, saj je voda počasi spuščala in je imela več kot dovolj prostora za tekanje, ne da bi jo zalil val. Sprehodili smo se praktično čez celotni zaliv do pomola, kjer je bilo nekaj ribiških brkač. Pred pomolom so na stojnici prodajali ribe, ki so še nekaj ur nazaj plavale v morju, sedaj pa že naprodaj ob cesti. Ker je bilo do avtobusne postaje kar daleč, smo se odpravili še cca 10 km naprej do mesteca Koggala, ki je znan po manjšem zavetišču za želve.

Zavetišče obratuje od prostovolnih prispevkov, zato smo tudi mi prispevali svoj delež, saj nam je tamkajšnji čuvaj lepo predstavil malo zavetišče, kjer skrbno opazujejo želve in pobirajo ter spravijo na varno vsa jajca, ki jih želve Caretta izležejo na bližni plaži. Vsa jajca le prestavijo na varno za ogrado, kjer se po dveh mesecih izvalijo male želvice, katere po nekaj mesecih pospremijo nazaj v morje. Vse preostale želve v zavetišču so poškodovane, kar je največkrat posledica ribolova.

Spodaj si lahko pogledate video in nekaj fotografij iz našega izleta.

[FinalTilesGallery id=’56’]

Pred vrnitvo domov smo si privoščili še večerjo in prevoz s Tuk Tukom domov.

– prevoz Mirissa – Weligama – Koggala – cena 1200 LRK

  • prevoz Weligama – Mirissa, tuk tuk – 300 LRK

Film by Uri – Fotografije by Spela Bokal Photography

Leave A Comment

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes