Mamin kruh

Kaj je boljšega kot jesti pravkar pečen mamim kruh iz krušne peči.
Enostavno nič, bi lahko rekla. Dolgo je že tega, ko je še stara mama pekla domač kruh in sem ji občasno pomagala, da sem kasneje dobila mali še topli hlebček, ki sem ga pojedla preden se je shladil. Ja, vem, vedno so mi govorili, da morem počakati, da se kruh s hladi, a enostavno je bil preveč mamljivi, preveč je dišalo, da bi čakala…. To so bili bili časi, ki se jih rada spominjam. Spomini pa so postali resnični, ko je mami pričela s peko domačega kruha v krušni peči…. Tokrat sem prišla pravi čas, no skoraj pravi čas. Kruh se je ravno spekel in zadnji hleb je imela še na “lopati” in tega sem tudi dobila v objktiv. Tako kot pred časi sem tudi tokrat pojedla en manjši hlebček takoj, ko je bil še topel! V dokaz, da je vse zgoraj napisano res sem naredila nekaj posnetkov kruha in domačih orekov.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *