Blog
spela  

Leto 2011 je za nami

Leto 2011 se je začel z odpovedjo delovnega razmerje, a nič za to! Več svobode in nekaj novih zanimivih izkušenj in spoznanj je sledilo. Lahko rečem, da mi ni žal za to odločitev in po dolgih petih letih, sem si tako privoščila ponovno skoraj dvomesečno potovanje, tokrat po Indiji. Sama na poti po tako veliki deželi, kjer nisi nikoli sam je bilo pestro, polno pozitivnih in nekaj negativnih trenutkov, a v celoti gledano vredno izziva. Potovanje brez večjih obveznosti se je nekako zaključilo, a z mislijo kdaj nazaj v Indijo!

Meseci so minevali in končno je prišlel 1.10.2011 datum, ki si ga bom prav gotovo zapolnila vsaj naslednji dve leti, saj je to datum odprtja s.p.-ja in obljube državi, da bom s pomočjo subvencije vsaj 2 leti zaposlena in bom tako primorana plačevati prispevke,… Nekaj formalnosti sem tako morala opraviti pred in po tem datumu, in tako se je ponovno začela moja delovna pot in plačevanje nujnih obveznosti. Pot, ki si jo planiram sama in ki mi umogoča skoraj popolno svobodo. Borba za stranke se je tako pričenja in v sodelovanju z nekaterimi kolegi fotografi, je marsi katero prepreko lažje prestopiti.

In prišel je december ter odšel ravno tako hitro kot je prišel, in to brez opozorila. Nekaj uspešno spelanih projektov je za menoj in pred mamo nov iziv v prihajajočem letu. Izziv, ki je prišel tako spotoma in bil na začetku skoraj malce ne resničen, se je v zadnjih dneh leta pokazal za povsem resničnega. Misel o odhodu na toplo me letos niti ni preganjala tako pogosto kot pretekla leta, a tej ponudbi se enostavno nisem morala upreti. In sedaj, ko imam karto v rokah lahko povem, da v drugi polovici januarja odhajam na toplo in to v povsem razviti del sveta, kar je kar malce nenavadno! Vsaj zame. 🙂 A tokrat ne gre zgolj za potovanje, ampak tudi za delo! Odpravljam se namreč na Florido pomagati slovenski fotografiji in to za tri mesece!!! To bo izkušnja, ki ponovno zzna spremeniti moj pogled in navade, a se jo veselim in že kar malce težko pričajujem. 🙂

Seveda boste mojo novo pot v neznano lahko podrobno spremljali na tem blogu!

Related Posts