Blog
spela  

FotoPub 2012

Festival FotoPub ali Festival dokumentarne fotografije je pretekli teden že 12-ič potekal v Novem Mestu in tokrat sem bila tudi sama udeleženka. Prvič, a prav gotovo ne zadnjič!

Tokrat sem kot  udeleženka lahko izbirala med klasično fotografsko delavnico v treh zahtevnostnih nivojih (naprednozačetno), multimedijskonovinarsko delavnico ter prvič v Sloveniji delavnico pionirske fotografske tehnike mokri kolodij. Izbrala sem si multimedijsko delavnico, ki jo je vodila Anna Stevens.

Imela sem luštno skupino, ravno prav veliko, da smo lahko vsi komonicirali z Anno in izvedeli, kar smo potrebovali.

Naloga vsakega od nas pa je bila narediti multimedijski projekt – dobiti idejo, posneti in zmontirati vse skupaj v tednu dni. Sama sem imela srečo in našla izredno prijetno gospo Andrejo Stankovič, ki ima čebele kar na balkonu. Zgodbo sva pričeli skupaj s Sonjo, potem pa je ona šla na delavnico mokrega kolodija in meni prepostila editing. Vsi, no skoraj vsi smo dokončali svoje zgodbe, jih oddali in skupaj pogledali na zaključni prireditvi v soboto.

Glede na to, da je Fotopub pripeljal nekaj življenja v Novo Mesto je bil precej dobro zastopan tudi v medijih. Največ o Festivalu FotoPub si lahko preberete na uradni strani festivala in facebooku. Do ostalih objav, pa so linki spodaj.

FOTOPUB 2012, FESTIVAL DOKUMENTARNE FOTOGRAFIJE
FOTOPUB 2012, DELAVNICA & FESTIVAL
LJUBITELJI FOTOGRAFIJE, FOTOPUB VABI!
FOTOPUB FESTIVAL OF DOCUMENTARY PHOTOGRAPHY  
Fotopub 2012 – 23 to 28 July in Novo mesto, Slovenia
Fotopub posvečen Evropi in njenim izzivom

 

Leave A Comment