Blog Šport
spela  

Čehinji in brata Pokersnik slavila na Ptuju

Zadnji dan osrednjega dogodka letošnje serije Slovenian BeachTour, Nestea BeachMaster-s je zaznamovalo slabo vreme,a  so organizatorji kljub močnim nalivom uspešno izpeljali odbojkarski spektakel na mivki. Na največjem turnirju v odbojki na mivki pri nas sta se zmage proti sestrama Fabjan veselili Čehinji Klocova in Slukova ter Danijel in Jan Pokeršnik v nepostednjem dvoboju proti Alenu Djordjevič Kameniku in Nejcu Zemljaku.

Sonce, toplo in poletno vreme, ki sta Nestea BeachMaster spremljala vse do petka, so organizatorjem načrte v sklepnem dejanju turnirja prekrižali močni nalivi in rahel veter, ki so tudi igralcem povzročili nemalo skrbi in neprijetnosti. Po dveh moških finalnih dvobojih repasaža in prvi ženski polfinalni tekmi je dež ponehal, tako da smo na Ptujskem turnirju brez večjih težav dočakali zaključne obračune najboljših ekip.

Simona in Erika Fabjan (VC Portorož) in ekipa Simpro – Jack Wolfskin (Barbara Kristan/Tjaša Dimec) so se v prvi polfinalni tekmi BeachMatser-ja razšli z izidom 2:0 (21:13, 21:17). Še v močnem dežju sta sestri ponovno dokazali svoj profesionalni pristop in kljub težkim razmeram za prepričljivo zmago potrebovali točno 30 minut, da napredujeta v veliki finale. »Igrali sva v res težkih razmerah, saj je bilo poleg dežja tudi zelo mrzlo. Vendar sva skozi celotno tekmo skušali zunanje dejavnike postaviti na stran ter ostati zbrani, kar nama je tudi uspelo. Veseli sva, da nama je uspel veliki met in uvrstitev v finale, saj sva skozi celoten ptujski turnir čutili močan pritisk medijev in vseh poznavalcev odbojke na mivki. Nasprotnici, ki naju čakata v finalu, sta izredno kvalitetni češki odbojkarici, zato se zavedava, da bo to najina najtežja tekma na tem turnirju,« je po tekmi dejala starejša Erika.

V drugi tekmi za vstop v finale smo lahko spremljali borbo med ekipo Mobili d’Arte Marangoni – Ambient Hotel (Andreja Vodeb/Martina Jakob) ter Čehinjama Kristyno Kolocovo/Marketo Slukovo. V prvem nizu sta se Slovenki še uspešno upirali, bilo je 21:16 za tujki, v drugem nizu pa sta jih nasprotnici ugnali z 21:9, s čimer sta si priborili vstopnico za v finale.

Na Ranci je ekipa Ekoplana (Cestnik/Bahč) v prvem moškem polfinala izgubila proti Danijelu in Janu Pokeršnik z 0:2 (20:22, 17:21) ter tako slednjima omogočila vstop v finale Nestea BeachMaster-ja.

V izredno živčni in napeti tekmi sta Alen Djordjevič Kamenik/Nejc Zemljak (Aqua Vallis) proti Andreju Grutu/Juretu Petru Bedraču šele v tretjem setu dobila dvoboj (21:15, 27:29, 15:11). »Nasprotnikoma se je poznalo, da sta v odlični formi, zato je bila tekma vse prej kot lahka. Mogoče sva naredila preveč nepotrebnih napak,a na koncu so odločale malenkosti. Sicer pa naju vsekakor čaka težka finalna tekma, saj sta brata Pokeršnik letos odlično pripravljena. V tekmo se bova podala sproščeno, želiva si prikazati samo dobro igro,« je po polfinalu pojasnil Alen Djordjevič Kamenik.

Dobrih 47 minut sta za zmago in tretje mesto kot uvod v finale potrebovali Kristan/Dimec (Simpro – Jack Wolfskin), ki sta z 2:1 (21:15, 16:21, 15:13) premagali Vodebovo/Jakobovo, in z izenačenem boju poskrbele za dobro atmosfero in napeto vzdušje na tribunah.

Pred tekmo za tretje mesto v moški konkurenci med Grutom /Bedračem in Cestnikom/Bahčem, so se nad ptujskim igriščem znova zgrnili črni oblaki in samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo ponovno začelo deževati. Mali finale sta z 2:0 (21:16, 21:15) v dežju, ki je dodobra namočil površino, dobila Ptujčan in Sobočan Grut/Bedrač.

Tekmovanja organizatorji niso prekinili, do finalnih tekem so se na tribunah zbrali številni ljubitelji odbojke na mivki. Slovensko – češki ženski finale med VC Portorožem (Fabjan/Fabjan) in Kristyno Kolocovo/Marketo Slukovo  sta bolje pričeli tujki in prvi niz gladko dobili z 21:12. Čehinji sta tudi v nadaljevanju narekovali svoj ritem. Erika in Simona sta se jima upirali do sredine niza, vendar sta Klocova/Slukova z odločno igro varno pripeljali do konca tudi drugi niz ter zaključili tekmo z 21:19. »Zelo sva veseli, da sva dobili ta turnir. Poleg tega, da so bile prisotne najboljše slovenske ekipe, sva se morali privaditi tudi na ekstremne vremenske razmere. Fabjanovi sta zelo kvalitetni igralki, vsako leto napredujeta, zato sva še bolj zadovoljni, da sva osvojili turnir na Ptuju,« je zadovoljno dejala Klucova.

Fabjanovi sta se morali tokrat zadovoljiti z drugim mestom:«Že pred začetkom dvoboja sva vedeli, da sta Čehinji izredno kvalitetni odbojkarici. V prvem nizu naju je vseeno precej presenetila njuna disciplinirana igra brez napak, tudi midve pa sva mogoče tekmo začeli preveč zadržano. V drugem nizu sva se nato zbrali, vendar je bilo to prepozno za preobrat.« je po finalnem dvoboju povedala Simona Fabjan.

Finalni derbi v moški konkurenci so spremljale povsem polne tribune, zato so tudi finalisti na mivko stopili z veliko željo po zmagi. Brata Pokeršnik in ekipa Aqua Vallis (Alen Djordjevič Kamenik/Nejc Zemljak) so se za osvojitev prvega niza borili do zadnje minute, bilo je 21:19 za Danijela in Jana, zmagovalca pa je Ptuj dobil šele v tretjem nizu. V nadaljevanju sta Alen in Nejc stvari vzela v svoje roke, se nasprotnikoma maščevala ter drugi niz osvojila z 21:13. V skrajšanem nizu sta na koncu več moči zbrala Pokeršnika (15:9) in tako posegla po najvišji zmagovalni stopnički.

Promotor odbojke na mivki in direktor osrednjega turnirja Nestea BeachMaster, Jure Jeraj, je bil ob koncu Ptujskega turnirja zadovoljen: »Vesel sem, ker smo uspešno izpeljali ta osrednji dogodek odbojke na mivki pri nas. Nad odzivom Ptujčanov in obiskovalcev iz cele Slovenije sem bil navdušen, turnir se je tudi s tekmovalnega vidika odvil kot smo si zamislili. Nestea BeachMaster na Ptuju je vsekakor služil za preboj odbojke na mivki v Sloveniji, saj smo dokazali, da si naš šport zasluži večjo medijsko pozornost.«

Organizatorji so med samim turnirjem poskrbeli še za bogat animacijski in spremljevalni program, po finalnih bojih pa so za zabavo poskbeli še Šank Rockovci, 6 Pack Čukur in Ela.

Leave A Comment