Blog Šport
spela  

B.A.S.E. jump v termah Ptuj

Klub B.A.S.E. Slovenia je pretekli vikend 10. in 11. 7. 2010 v Ptujskih termah organiziral prvo odprto prvenstvo v B.A.S.E skokih v Sloveniji. Kot sem že poročala v članku (Odprto prvenstvo BASE Slovenia – Terme Ptuj) so tekmovalci v cilj skakali s padali iz 92 metrov visokega avtodvigala.Tekmovanja se je udeležilo 10 tekmovalcev iz petih držav (Avstrije, Avstralije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije). Vsak tekmovalec je izvedel pet skokov (skok za poskusno serijo in še štiri skoke , ki so šteli za tekmovanje). Sodniki so ocenjevali smer odpiranja padala in natančnost pristanka, kar sta dve osnovni vrlini B.A.S.E skokov. Zmagal je tisti tekmovalec, ki je zbral največ točk in to je uspelo Hrvaškemu skakalcu Nenadu Pešutu, drugo mesto je osvojil naš predstavnik Bor Guzej in tretje Edmund Guschall iz Avstrije.

Uvodni skok poizkusne serije in zaključni zadnji skok pa je pripadel organizatorju prireditve in ustanovitelju Klub B.A.S.E. Slovenia Urošu Uletu, ki je po zaključeni prireditvi v nedeljo povedal »Veseli smo, da smo prebili led in organizirali prvi tovrsten dogodek v Sloveniji. B.A.S.E. skoke smo želeli približati slovenski javnosti in glede na odziv občinstva, smo prepričani, da nam je to tudi uspelo. Tako ni razloga, da si takega dogodka ne bi želeli še ponoviti.«

V nedeljo smo lahko gledali še nekaj revialnih skokov, ki so jih ljubitelji B.A.S.E. – a izvajali tekom dneva in si tako sprostilo še nekaj adrenalina.

Pravilno je, da pohvalim dobro organizacijo prireditve, kjer je bilo poskrbljeno tako za animacijo kot komentar iz strani Pižame, dovolj pa smo imeli tudi hrane, pijače,…. vse v okviru prireditve oz. premiernega Odprtega prvenstva BASE Slovenije 2010.

Spodaj si lahko pogledate nekaj mojih fotk iz Ptuja!

zp8497586rq

Fotografije govorijo svojo zgodbo, zgodbo, ki jo pišete vi, zato mi dovolite ujeti vaše besede v moj objektiv.

FOTOGRAFINJA ŠPELA BOKAL

Preveri ponudbo še danes