Blog Šport
spela  

Aktualni prvaki obranili naslov

V Kranju so včeraj premoč potrdili stari državne prveki in si tako naziv najbolšega podaljali za eno leto.  Na mestih 2. in 3. pa smo dobili nove ekipe in igralce.

Vsi 1/2 finalni dvoboji so se tako v ženski kot moški konkurenci končali z izidom 2:0. Prvega je dobila favorizirana ekipa sester Fabjan nad navezo Zupan/Strel Kosmač, drugega pa ekipa Vodeb/Jakob, ki je premagala ekipo Oblak/Kališnik. Pri moških smo v prvi tekmi gledali ponovitev Ptujskega finala bratoma Janom in Danijelom Pokeršnik ter Alenom Djordjevič Kamenik in Nejcem Zemljak-om, kjer sta bila slednja tokrat bolša in si zasluženo priigrala fimale. V drugem dvoboju pa ekipa Potočnik/Perhaj ni dopustila presenečenja in gladko premagala navezo Cestnik/Bahč.

V tekmi za 3. mesto sta pri ženskah slavili Zupan/Strel Kosmač nad presenečenjem letošnjega turnirja ekipo Oblak/Kališnik z 2:0 (18,17), ki je dokazala, da se je sposobna enakovredno kosati z ostalimi dekleti, čeprav sta prvič uradno združili moči ravno tu. Moška tekma je bila bol izenačena, a nekaj več znanja in sreče sta imela brata Pokeršnik, ki sta ugnala Cestnika in Bahča z 2:1 19, -18, 10).

Finale pri ženskah je po prven setu kazal na precejšnjo premoč sester Fabjan, ki pa je v drugem setu pričela popuščati. Napake so se predvsem v drugipolovici seta kar varstile, le to pa sta nasprotnici spridom izkoristili in dobili drugi set. Tretji podaljšan set je bil polen preobratov in tekma živcev, ki je dodobra načel tudi igralke predvsen sestri Fanjan, ki sta veljali za favoritinji in sta tako čutili močen pritisk, v nasptotnem primeru pa Vodebova in Jakob nista imeli kaj izgubiti. A vložek, ki sta ga letos prispevali sestri Erika in Simona se je obrestoval in pred množičnim, bučnim Kranjskim občinstvom sta obranili naslov državnih prvalinj z 2:1 (16, -19, 13).

Moški finale je minil brez večjih preobratov, saj sta imela Jernej Potočnik in Gregor Perhaj ves čas vse pod kontrolo in z odlično igro ter močnimi in natančnimi napadi in odličnem bloku strla upor mlajših nasprotnikov Alena Djordjevič Kamenika in Nejca Zemljaka in zaslučeno zmagala z 2:0 (14,18).

Related Posts

  • V Kranju presenečenje v ženski konkurenci, pri moških po pričakovanju
    V Kranju presenečenje v ženski konkurenci, pri moških po pričakovanju
  • Odbojak na mivki – koledar 2011Odbojak na mivki – koledar 2011
  • Jutri v Kranju pričetek DP v odbojki na mivkiJutri v Kranju pričetek DP v odbojki na mivki
  • Zaključni koncert glasbene šole Kranj

Leave A Comment